За д-р Великова

Накратко за мен

Казвам се Цветелина Великова, завършила съм медицина през 2010 г. и имам специалност по клинична имунология от 2016 г., както и докторска степен в областта на имунология на гастроинтестиналния тракт от 2014 г. Общо 14 години съм работила в болнични заведения, от които 11 години в лаборатории по клинична имунология в университетски болници в гр. София.

Към момента работя към Софийски университет Св. Климент Охридски и МЦ „Неовитро“, като се занимавам както с диагностика на пациенти, така и с провеждане на научни изследвания.

Преподавала съм клинична имунология на студенти по медицина в Медицински университет, гр. София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, гр. София, и Тракийски университет, гр. Стара Загора.

През 2017 г. придобих и магистърска степен по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Професионалмият ми опит включва и позиция като медицински директор на верига международни лаборатории за 3 години и 10 месеца, както и работа като редактор медицински контрол към Централна Медицинска лаборатория към МУ-София от 2015 г. насам.

През 2022 г. издадох и първата си научно-популярна книга на български език „Детският имунитет, която е достъпна и в аудиоформат. Няколко години работих и като медицински автор за чуждестранни издания.

Интересите ми са в областта на автоимунитета и автоимунни заболявания, възпаление, цитокини, репродуктивна имунология, имунни дефицити, обществено здраве, ваксини и COVID-19.

За последните три години като екип сме публикували над 20 научни статии за COVID-19 в чуждестранни списания, а общият брой научни статии с мое участие е над 280. Към момента съм ръководител на научна група GROWTH към проекта на СУ „Св. Климент Охридски“ – SUMMIT, финансирана от Европейския съюз – NextGenerationEU, чрез Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, проект № BG-RRP-2.004-0008-C01.

През 2021 г. бях отличена в програмата „40 до 40“ на Дарик Радио, както и като женски ролеви модел на Европейската асоциация по гастроентерология (UEG), и номинирана в „Човек на годината“ в колективна номинация за провеждане на над 500 часа в семинари и обучение за COVID-19 ваксините на учители и директори на училища.

Актуална автобиография можете да намерите тук.

Дейности, с които се занимавам

ДейностиКак може да се свържете с мен
Провеждане на научни изследвания и реализиране на научни публикацииПовече информация за научната ми дейност можете да намерите тук.

Ако се интересувате от наука в областта на медицината, биомедицината и общественото здраве, но сега навлизате в сферата на научните изследвания или искате да натрупате повече опит, ако желаете да работим заедно и/или да Ви бъда ментор, то не се колебайте да се свържете с мен на email: tsvelikova@medfac.mu-sofia.bg
Консултации на пациенти повече информация къде и как консултирам пациенти можете да намерите тук
Провеждане на онлайн лекции, семинари, уебинари на теми имунология (детска имунна система, имунопрофилактика, COVID-19, ваксинопрофилактика и др.) за работни колективи и компании, както и неправителствени организации и другимоля да се свържете с агенция Health PR, която ме представлява, на е-mail: media@healthpr.bg или +359886696907 или директно на tsvelikova@medfac.mu-sofia.bg
Колаборации, кампании и инициативи със специалисти, организации, компании и т.н. моля да се свържете с мен на tsvelikova@medfac.mu-sofia.bg
Рецензиране/анализ на научно писане ако желаете да анализирам Ваш научен текст и да Ви дам препоръки как да подобрите научното си писане, моля прочетете повече тук или се свържете с мен на имейла tsvelikova@medfac.mu-sofia.bg
Поддържане на блог и профили в социалните мрежи с цел популяризиране на науката и специалността клинична имунологияповече информация можете да намерите в социалните ми профили
Непрофесионално с рисуване и писане на художествени произведения
    Д-р Цветелина Великова, д.м., специалист по клинична имунология и учен